浙江扎哈国际设计作品丨银河名苑 | 安居

 
二维码

从一位设计师的角度,对自然的洞察和思考,如何通过空间设计这种“只可意会”的方式,将这些“不可言传”的体悟表达出来,是我们一直在琢磨的事情。


From the perspective of a designer, we have been thinking about how to express these "inexpressible" understandings of nature through the way of space design, which can only be understood.





PROJECE INFORMATION



项目信息


项目名称:安居

Project name:How to reside

项目地址:浙江.台州.银河名苑

Project location: Zhejiang. Taizhou. Galaxy famous garden

主创及设计团队:浙江扎哈国际设计

Creative and design team: Zhejiang Zaha International Design

建筑面积:700m²

Building area: 700 m²




效果呈现



生活的色彩与个性其实全在于对自我的理解,我们所能做的,其实就是将你所喜爱的自我用空间表达出来。


The color and personality of life actually all depend on the understanding of self, what we can do, in fact, is to express your favorite self with space.



客厅   LIVING ROOM


1.jpg


生活是精神意识的再现,所谓的奢华,是抛开表象之后所获得精神上的愉悦与清宁。白色的温柔与金属的质感打造出客厅素雅精致的艺境。


空间中的家具,在点睛之处举重若轻,以自身诠释着迷人优雅的气度。

Life is the reproduction of spiritual consciousness. The so-called luxury is the spiritual pleasure and tranquility obtained after putting aside the appearance. The softness of white and the simple sense of metal make the artistic circumstance that gives sitting room simple but elegant and delicate.


The furniture in the space, lift heavy as if light in the place that dot eyeball, with oneself explanation is charming and elegant bearing.




餐厅   DINING ROOM


2.jpg

3.jpg


餐厅墨绿加米黄色的色彩搭配,在阴天也温暖明亮,足以舒缓一天的疲惫。


美是很抽象的东西,但生活的美好模样却可以具象。香气诱人的料理端上桌,一家人聚在一起,金属吊灯挥洒星光如水,于高朗的情境中悠然感受人间烟火气。


The color of dining-room blackish green + cream-colored is tie-in, also warm and bright in cloudy day, enough to ease the exhaustion of a day.


Beauty is a very abstract thing, but the beauty of life can be embodied. The food with attractive aroma is served to the table, and the whole family gets together. The metal chandelier sprinkles the stars like water, and you can feel the atmosphere of the world in a leisurely manner.




地下室   THE BASEMENT



地下室作为整个别墅的最大特色,兼具了各项休闲度假功能,体现出名副其实的奢华内涵。整个地下空间充满艺术、时尚气息,其本身就是一则精雕细琢的艺术品。

Basement serves as the biggest characteristic of whole villa, held together all sorts of recreational holiday function concurrently, reflect a veritable luxurious connotation.


The whole underground space is full of art and fashion, which itself is an exquisite work of art.

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg


平面向度的空间,用中式镂空的屏风分割茶室、会客厅、健身区,书房,使其达到“柳暗花明又一村”的豁然开朗。

一层层的视觉感受,一个向度的延伸让整体空间的视觉感受是连贯并且不受干扰的。

The space of planar dimension, the screen that USES Chinese style hollow out breaks up teahouse, meeting room, fitness area, study, make its achieve "liushianhua bright another village" suddenly and bright.


Layers of visual perception, an extension of the dimension makes the visual perception of the overall space coherent and undisturbed.



主卧   THE BASTER BEDROOM  


10.jpg


舒适度是主卧首先考虑的问题。卧室拥有足够大的空间,连通开放式主卫,有质感的欧式家具让空间更有韵味,体现出居住人追求品质、典雅生活,视生活为艺术的人生态度。


Comfort is the first consideration in the master bedroom. The bedroom has enough big space, connect open mode advocate defend, the Europe type furniture that has simple sense lets a space have lasting appeal more, reflect a person to live to pursue quality, elegant life, the life attitude that regards life as art.


· 主卫


11.jpg

次卧   SECOND LIE


12.jpg


二层北面次卧尽显沉稳大气之势,整体白色的色调,当中以蓝色为点缀,彰显干练的同时,又不失宁静的氛围,空间里流连着简凝清雅的气质,宁然而惬意。


Second lie all show composed atmosphere of the potential, the overall white tone, which is decorated with blue, highlight capable at the same time, but also do not lose the quiet atmosphere, the space lingling simple condensate elegant temperament, ning but comfortable.


13.jpg


二层南面次卧赋予生活空间与品位空间不同的情趣,配以浅色的主色调及皮革、木材等材料,将材质的属性对比,在工艺中表达出来,演绎当代美学的精髓。


The second floor south second bedroom endows the living space and the grade space with the different interest, matches with the light color main tone and the leather, the wood and so on the material, the material quality comparison, expresses in the craft, deduces the contemporary esthetics essence.




园林效果



本套设计由前院、后院、主建筑构成,一步一景,构造巧妙,其简约雅致的外立面,富有人情的内廊结构延伸出轻盈别致的艺术性。


园林设计以和谐自然为设计的要素,在设计美学与自然风物的融合渗透中,传递着充满雅趣而恒久的审美,让空间充满安适舒惬的韵致。


This set of design by the front yard, backyard, the main building, step by step, a scene, ingenious structure, its simple and elegant facade, rich in human feelings inside the corridor structure extends out of the light and chic art.



The garden design takes the harmonious nature as the design element, in the design aesthetics and the natural scenery fusion infiltration, transmits is full of elegant interest and the long aesthetic, lets the space be full of comfortable comfortable comfortable charm.


14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg


平面布置


20.jpg


地下室


21.jpg


地下室夹层


22.jpg



一层


23.jpg



二层


24.jpg


三层